Pécsi Borozó

Tartalom átvétel Pécsi Borozó
a Pannon Borrégió (Pécs, Szekszárd, Villány) lapja
Frissítve: 11 év 37 hét

Friulano kalandor (1)

cs, 2010-02-04 08:00

SzabóZé kolléga invitált bennünket is januári olasz turnéjára, de nem tudtuk beiktatni, ő viszont gondolt ránk és hozott kóstolót. Collio Goriziano (Goriška Brda) és Colli Orientali borvidékek voltak a turné célállomásai, innen is érkeztek a borok. Legalábbis javarészt. Friuli-Venezia Giulia tartomány boraival behatóbban korábban nem foglalkoztunk, íme most egy jó tucat.

[…]Tovább »

Hozzászólások(0)

A harmadik menet

sze, 2010-02-03 08:00

Nem volt előzmények nélküli a Szerdai Borklub nemrégiben lebonyolított kékfrankos-tesztje. Jelent meg ilyesmiről korábban a Művelt Alkoholistán, tavaly nálunk is, ideje volt a folytatásnak. Most 2007-es kékfrankosokat versenyeztettünk meg, a határon túl s innen. Az innen legfőképpen Szekszárd és Villány. Okoztak meglepetést a borok, hát még az utánuk fakultatíve megkóstolt 2006-os kékfrankosok. Aki olvasta az előzményeket, azért, aki meg, hát most végképp kattintson!

[…]Tovább »

Hozzászólások(0)

Slow Food Pécsett is

k, 2010-02-02 08:00

Sokan mondják, hogy az vagy, amit eszel. Ha az ember gyorskaján él, chipset töm magába a tévé előtt, az hamar meglátszik rajta, és érezni is fogja negatív hatásait. Ha jobban odafigyelünk, hogy mit eszünk, és hogy amit megeszünk, honnan jön, hogyan készül, mit tartalmaz, tehetünk valamit a saját egészségünkért. A Slow Food alapgondolata szerint jogunk van a nyugodt étkezéshez, az igazi ízekhez.

[…]Tovább »

Hozzászólások(1)

Expo Bistro

h, 2010-02-01 08:00

Jelentős túljelentkezés mellett, pécsi viszonylatban magas szinten és részvétellel, sikeresen lezajlott a Pécsi Gastro Club kezdeményezésére összehívott konzorcium Pécs 2010 Gasztroélmény programsorozatának évadnyitó gálaestje. A gasztronómiai rendezvények sorát Sauska Borvacsorával, öt borral-öt fogással, 36 kiló bélszínnel, 14 kiló libamájjal, több mint másfélszáz vendéggel startoltatták. Ott voltunk mi is, készültünk beszámolóval és fotógalériával, ráadásul a programsorozat egyes elemeiben még némi - egyelőre láthatatlan - partnerség is lesz. Az Expo Center rideg környezetében biztató jeleket tapasztaltunk, kíváncsian várjuk a folytatást.

[…]Tovább »

Hozzászólások(12)

Megcsordult a pince

v, 2010-01-31 21:42

Idén is részt vettem a régió tán legbensőségesebb, legbarátibb boros rendezvényén, a mohácsi Vince-napon. Aki még nem volt, annyit kell tudnia az eseményről, hogy a mise és szőlőszentelés után a Bükkös-szurdokban ilyenkor kinyitnak a pincék. Horváth Zoltán - ő a rendezvény lelke - pincéje előtt gyűlnek össze a népek, sorakoznak a házi finomságok, mindenki hozza magával a finom hazait: hurkától, kolbásztól, svárklitól, sonkától, szalonnától roskadozik az asztal, idén még káposztás kolbásszal is lehetett ismerkedni. Odébb tűz pattog, sülnek benne a szaftos húsok. A sok szívélyes gazda térül-fordul a lopóval, mindenkinek jut a tavalyiból. Idén elmaradt a megszokott tamburazene, tudjuk be a válságnak, de azért nem maradtunk nótaszó nélkül.

[…]Tovább »

Hozzászólások(0)

Bárány, liba, lencse és mousse

p, 2010-01-29 10:08

A címben csak egynehány hozzávaló a jövő keddi francia vacsoraest alkotóelemei közül. Fabrice barátunk beindult és a múltkori pezsgőházas vacsora sikerén felbuzdulva február 2-án ismét egy (azaz valójában kettő) izgalmas menüvel várja a francia gasztronómiára éhes publikumot. Mi ott leszünk.

[…]Tovább »

Hozzászólások(0)