Vincze Béla nyílt levele

Remélem nem csak a por ült el a botrány óta, lassan kiderülhet az igazság is. Nem tett jót ez a történet Magyarországnak, a magyar bornak, Egernek és Vincze Bélának sem. Túl sok ember munkája van a bor, vörösbor népszerűsítésében, amit egy ilyen "sajnálatos félreértés" pillanatok alatt el tud söpörni. 

A levél:

Kedves Vásárlóim!

Sokat hallhattak rólam és borászatomról az elmúlt hetekben a magyar sajtóban. Igaz és hamis állításokat egyaránt. A pincészetem jó hírnevét sértő állítások kivizsgálása még nem fejeződött be, ennek ellenére azt gondolom, hogy a tisztesség és a szakmám iránti alázat megkívánja, hogy röviden Önöket is tájékoztassam a tényekről.
Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központi Borminősítési Igazgatóság pincészetem néhány borában olyan – egészségre minden tekintetben ártalmatlan – anyagot talált, amelyek alapján arra a következtetésre jutott, hogy ezeket a borokat a bortörvényt megsértve készítettem.

Biztosíthatok mindenkit, hogy mint borász mindig és mindenben a legnagyobb körültekintéssel és a törvényeket betartva jártam el, erre az elmúlt 18 éves tevékenységem és az ez idő alatt kiérdemelt jó hírem kötelez. Ennek szellemében jártam el akkor is, amikor a Pincészetemet ért támadások miatt, az esetleges jövőbeni félreértések érdekében magam kértem a Vám és Pénzügyőrség revízióját.

Kedves Vásárlóim!

Amennyiben Önök úgy tapasztalták, hogy boraim nem azt az élvezetet nyújtják, amit korábban pincészetemtől megszokhattak, kérem jelezzék. Ígérem az elmaradt élvezetekért kárpótolom Önöket! Írjanak nekem, mert szeretném tudni miként gondolnak rám és pincészetemre!

Pincészetem hamarosan nyitva áll Önök előtt. Arra kérem mindannyiukat, hogy boraim közül néhányat, így az

  • Egri Bikavér 2005,
  • Egri Cabernet franc 2005,
  • Egri Kékfrankos 2006,
  • Egri Blauburger 2006,
  • Arcanum Egri Cabernet franc 2005,
  • Egri Kékfrankos 2005,

kérem tegyenek el egy hűvös, száraz, fénytől védett helyre, mert biztosan tudom, hogy az idő most jótékony hatással van rájuk.

Köszönettel és tisztelettel:Vincze Béla