Menyhért, Gáspár, Boldizsár

Avagy A Három Királyok...

Jó bort inni könnyű, ha mások megmondják mi a jó. Legfeljebb az ember azt hiszi, hogy vele van a baj. Van akit megelőz a híre, van akire nem merünk rosszat mondani és van akitől tartunk. A sorrend nem feltétlenül egyezik: 

Dúzsi Tamás: Szegzárdi Kékfrankos-Zweigelt Rosé Cuvée 2007

Dúzsi Tamás "Rosé király"-ként vonult be a köztudatba, nem érdemtelenül. Hirtelen nem tudom megszámolni hány fajta Rosé-ja van piacon, általában a teszteken a Kékfrankos Rosé viszi a pálmát. Nem véletlenül választottam mást. A Rosé divatbor lett,nincs is ezzel semmi baj. Isszuk mindenhez, ha kell ha nem. Ne várjátok tőlem, hogy a BS-generátort segítségül hívva hatalmas köröket írjak róla. Ez egy könnyű Rosé, nyár esti beszélgetésekhez, fehér húsokhoz, halakhoz. Engem nem fogott meg nagyon, de meg fogom kóstolni a Kékfrankos Rosé-t is, talán az a nekem való. Egy hasonló árkategóriájú Polgár Rosé Cuvée után nem innátok belőle. 

Szeremley Badacsonyi Kékfrankos 2004

Talán nem illene már 2004-est inni,. Nem volt az annyira rossz év, hátha van még benne élet. Ilyen előítéletek után nyitottam ki, ügyelve az intő szavakra "a szokottnál hidegebben fogyasszuk". Még mindig nem értem mitől ilyen jó. Kicsit barnás-pirosas szín, már a pohárban is látszik hogy kicsit vékony, na de milyen legyen. Viszont az illata... Forgattam, illatoltam, kóstoltam. A RÓZSA, csupa nagybetűvel, nincs elírva a címkén sem. Szerintem nem érdemes kihagyni, valószínüleg egy fiatlabb évjárat sokkal játékosabb, de nagyon kellemes meglepetést tud okozni. Próbáld ki, ha teheted.

Szent Gaál Pincészet: Badarka 2007

 Akitől tartok. Pedig nem kellene. Ötletes csomagolás, +1 pont a marketingeseknek. Állítólag ~25.000-et palackoznak belőle évente, ami valószínüleg el is fogy. Kadarka és Zweigelt házasításából készül, tényleg egy fiatal, üde, friss bor. Leginkább fűszeres fanyar meggyre emlékeztet az illata, de néha előjön egy kis barackmag is. Színe picit lilás, de nem sápadt. Szép bor, de simán leveszem legközelebb egy mellette lévő másik pincészet hasonló borát. De megigérem visszatérek még.

Hozzászólások

KF

"Ne várjátok tőlem, hogy a BS-generátort segítségül hívva hatalmas köröket írjak róla."

Van egy híres "magyar" blog, amin naponta fut ez a stílus...

Mellesleg a KF nagyságrendekkel üti, bár Zoli bácsié is ott van a kedvencek között...

Polgár Zoltánról jut

Polgár Zoltánról jut eszembe... Kissé elfogult vagyok, de ha valaki a tudása mellett a lelkét is beleteszi a borba, azt érezni lehet. Nekem meg mázlim van, mert tudom is :)

az nem magyar, Te is

az nem magyar, Te is tudod...

Remélem nem az irányjelző

Remélem nem az irányjelző leányvállalatára céloztok. Mindegy is, ne vigyétek el ebbe az irányba légyszi. Köszi!