Soproni borvidék, ha van

Lassan egy hete járjuk a vidéket, Soprontól Fertőrákosig, Balftól Hidegségig, Hegykőtől Nagycenkig. Az első pár napban nem találtam még utalást sem arra, hogy ez egy borvidék lenne. A "Kékfrankos Nyár" csak a panzió asztalán elhelyezett kis szóróanyagon létezik, a multikban nincs (!) Soproni bor, viszont nagyon jó áron vettem 2006-os Tiffán Immortal-t és Malatinszky Cabernet Sauvignon-t. Az éttermekben természetesen van dobozos (!) Hilltop kékfrankos és szívesen kínálnak Taschner-nek álcázott sápadt és édes rosét, kimérve. Sógoroknál továbbra is dübörögnek a talján borok, 6 és 10 euro között van minden mi szem-szájnak ingere, Burgenland-i Blaufrankisch csak elvétve, de természetesen még véletlenül sem magyar. Még elmegyünk Laxembergbe, átveszem a régóta kergetett S.M. Versato-imat.

Kicsit szomorú vagyok és nem értem ezt az egészet. Ez nem bormarketing, ez nem bortúrizmus, ez semmi. Ha az sem találkozik borral aki keresi, akkor mi van a túristákkal??

Én meg magamban Villányt temettem...

Még valami. Tessék ide ellátogatni: Vadászkürt Panzió, 10-ből 10 pont, az étterem természetesen akkor nyit majd, amikor már Somlóról megyek Badacsonyba, de a szobák és a reggeli csillagos ötös.

Hozzászólások

A végén mindig győz a

A végén mindig győz a legkisebb királyfi...

Hazaértem. Még mindig nem igazán értem ezt az egész soproni "bortúrizmus"-t. Talán nincs is ilyen. Viszont voltam Ráspiéknál (Horváth József).

Kétszer.

Ez egy hosszabb sztori, talán leírom legközelebb...

Happy End.