Egri Borok Gálája, 2009. február 14.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül február közepén, az Egri Borok Gálája. Az Egri Borvidékért Alapítvány által életre hívott rendezvény fontos állomás a borvidék elismertetésének útján.

Még a tavalyi év végén döntés született arról, hogy 2009- ben kik lehetnek tagjai az Egri Borvidéki Borászválogatottnak, de egységes bemutatkozásukra, csak február 14- én kerül sor, a Magyar Tudományos Akadémia termeiben. Az évente kiválasztásra kerülő borászatok számára, a válogatottban való részvétel, magas színvonalú munkájuk és a borvidékért való tenni akarásuk elismerését jelenti.

 Egri Borok Gálája, 2009. február 27. (péntek)Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Egri Borok Gáláját, Kaló Imre nyitja meg. Ezt követően több mint félszáz borral ismerkedhetnek meg a vendégek, közük olyanokkal, amelyek még nem kerültek forgalomba, például, Bolyki: Cabernet Franc 2006, Kovács Nimród: NJK 2005, vagy olyanokkal, amelyeket már ismer a nagyközönség, de szinte lehetetlen beszerezni, például, St. Andrea: Pinot Noir 2003, Kaló Imre: Cabernet Sauvignon Rosé 2001. A háziasszony szerepét továbbra is Borbás Mária látja el. Újdonság viszont, hogy közel harminc féle bikavért kóstolhatnak az érdeklődők, az erre a célra külön felállított asztalnál. Hol tart az egri borászkodás? Milyenek a nagy egri borok és mi a jövőjük? Bolyki János, Demeter Csaba, Kovács Nimród, Gál Lajos, Ifj. Gál Tibor, Juhász Attila, Kaló Imre,

Sike Tamás, Simkó Zoltán, Simon József, Dr. Lőrincz György, Thummerer Vilmos, és Vincze Béla, a bemutatott boraik segítségével igyekeznek a feltett kérdésekre válaszolni. 

Izgalmas és rendkívüli napnak ígérkezik február második szombatja, hiszen a Borvidék harmadik alkalommal kap olyan lehetőséget, hogy egy napon az ország borkedvelőinek figyelme csak Egerre irányul.

 Belépőjegy ára: 6 000 Ft

 Megrendelhető:

info@egriborvidekert.hu

forrás: Egri Borvidékért Alapítvány