A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetet választotta "A 2008-as év borászatának" a Vinbladet dán borászati szakfolyóirat.

Peter Winding kiadó és főszerkesztő "kellemes meglepetésnek", az "elnyomás évtizedei után a demokrácia győzelmének" nevezte "a kiváló minőség egy új területének felfedezését".

Méltatta, hogy Debreczeni Mónika "nőként és özvegyként" fáradhatatlanul koncentrál a részletekre, s a kiváló területtel kombinálva ez magyarázza a Vylyan-borok minőségét.

"Nem kétséges, hogy az olyan ismeretlen dűlők neve, mint Dobogó, Mandolás, Pillangó, Városhegy vagy Gombás, a jövőben ugyanúgy cseng majd, mint a ma legismertebb európai borvidékek neve".

A Vinbladet 1996 óta ítéli oda az Év borászata címet, amelyet eddig zömében francia pincészetek nyertek el, bár például a tavalyi győztes egy chilei borászat volt.

Forrás: MTI

Hozzászólások

dán borimport

A Vinbladet/Borújság cikke nagyon pozitiv! Támogatja a magyar borászok törekvéseit, akiknek legtöbbje "törekszik a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére". A Vylyan mellet bemutatja a 22 borvidékünket is. Dánia alkoholtörvénye a legliberálisabb Skandinaviában, de eddig a magyarok nem tekintették "célországnak".Talán ennek tudható be, hogy a korábban megjelenö elismerö cikkek nem kerültek be a magyar köztudatba: Hotel& Restaurant magazin "A magyar borok ismét a világ élvonalában",
POLITIKEN orszagos lap különszáma: "Kóstolj meg egy szuper magyart - ilyen jó Cabernet Franc-ot nem ittunk Dániában az utolsó 3-4 évben..." Vinavisen: "Utibeszámoló 20 kiváló magyar borászatról"
ÉlelmezésügyiMinisztérium Magazin: "Királyi borok Munkebóban"...és igy tovább...
Tájékoztatásul álljon itt a 2007-es dániai magyar borok import adatai:
Pezsgö: 55 hl
-érték: 11.000 Euro
~ ár:1,95 Euro/l
Palackos bor: 55 hl
-érték: 55.000 Euro
~ ár: 6,05 Euro/l
Mennyiségileg jelentéktelen, de bizonyság rá, hogy a dánok a minöségre szavaznak!
Svédország: 17490 hl ~ár:1,72 Euro/l
Finnország: 18004 hl ~ár:0,75 Euro/l
Norvégia: 3269 hl ~ár:2,18 Euro/l

Ez örvendetes hír ;)

Ez örvendetes hír ;)