Maul Hotel és Pincefalu, Villány?!

A képeket nézegetve találtam rá az építtetőt sejtető névre. Nem tudom, hogy a gazdasági "válság" mennyire befolyásolja a megvalósulást, de a cikk szerint a telek már megvan...

 Hotel és Pincefalu – Villány

A helyszín
Villány az ország egyik legdinamikusabban fejlődő borvidéke. Több tényező szerencsés együttállása folytán mára európai hírnévre tettek szert az itt dolgozó borászok és borászataik. A város csak részben volt képes követni a szédítő tempójú átalakulást. Az ügyes stratégia eredményeképpen, mely képes volt „betörni” a városmarketing és borvidék konkurenseit, a borturizmus soha nem látott méreteket öltött.

Az elszállásolás, vendéglátás az idényjelleg miatt nem éri el azt a színvonalat, ami elvárható lenne és ami egy stabilabb jövőkép megalkotásához vezethetne. Megfigyelhető a „Balaton-szindróma” néhány eleme, ami hosszú távon a borturizmus leépülését is okozhatja. Jelen pillanatban nincsenek kiaknázva azok a lehetőségek, melyeket a gyönyörű vidék nyújt. A turizmus fejlesztése megindult, de félő, hogy nem elég tudatosan használják fel a szellemi és anyagi eszközöket. A beruházási szándékok kilengése gyakran végletes, és néha az előkészítetlenség gyanúja is felmerül.

Hotel és Pincefalu – VillányHotel és Pincefalu – Villány
Hotel és Pincefalu – Villány

Az építési telek
Megbízónk Villány város belterületén vásárolta meg a három, különböző helyrajzi számon lévő, de egymással határos telket. Ezek építési telkek, a jelenleg érvényben lévő rendezési tervek szerint beépíthetők. A valaha kőbányaként (majd törmelék- /és szemét-/ lerakóként) használt terület érdekes geológiai vonulat része. A száz méteren belül lévő tanösvény-”megálló” és az építési telkek közötti szoros rokonság egyértelmű és tagadhatatlan.

A telkek erőszakos eltorzítását már az első pillanatban is elutasítottam. A beruházói és tervezői szándékok egyeztetése után egy olyan program elkészítésére került sor, amely a terület morfológiáját és a genius locit figyelembe veszi, és azokra természetes eleganciával reagál.

Forrás: http://epiteszforum.hu/node/9802