Vörös

Zweigelt Válogatás 2007

Pincészetünk szívügyének tekinti a Zweigelt fajta népszerűsítését. Eddig ez a borunk mutatta meg leginkább, mire képes a Zweigelt, ha jelentős hozamkorlátozással, és gondos kezeléssel termeljük. Sötétvörös színű, bársonyos, telt ízű vörösbor. Ritkaság a különleges borok kedvelőinek.

Patikárius Cuvée 2006

Mélyszínű, bársonyos, telt ízű, nagy vörösbor. Ebben az évben is hat féle vörösborból készült. Kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot, kadarka, zweigelt és kékoportó. Intenzív kékszőlő illat. Ízeiben komplexitás, harmónia uralkodik. Nagy extrakt tartalom, lekerekedett savak, tanninra épülő gyümölcsösség. A pincészet titkos receptje alapján.

Merlot Válogatás 2003

Bíbor színű, testes, telt ízű, bársonyos vörösbor. Letisztult, kifogástalan egyensúly. Annak ellenére, hogy már három éve érlelődik, íze igen gyümölcsös. Vörösbogyós gyümölcsöket, leginkább málnát vagy szamócát fedezhetünk fel zamatában. Izgalmas ízvilága ráérős, hosszas kóstolgatásra ingerel. A XXIX. Országos Borversenyen ezüstérmet nyert. Sajtos, zöldséges, olaszos ételekhez ajánljuk.

Kékfrankos Válogatás 2003

Többszörösen díjnyertes bor. Többek között a XXIX. Országos Borversenyen valamint a VII. Nemzetközi Páneurópai Borverseny ezüstérmese. Mély bíbor színű, bársonyos, testes vörösbor. Gyümölcsös zamatú, érett meggyre, meggylikőrre emlékeztető jegyekkel és hosszú, izgalmas lecsengéssel. Nagyon elegáns, harmonikus bor.

Kékfrankos 2006

Mélyvörös, bíborba hajló vörösbor. Érett meggyre emlékeztető illata, kellemes és lekerekedett savai, finom gyümölcsössége sok üdeséget kölcsönöznek ennek a szép, bársonyos bornak. Hosszú bor, lecsengésében különösen izgalmas, az összehasonlíthatatlan meggyzamat sokáig megmarad érzékszerveinkben. Pirospaprikás fogások kitűnő kísérője.

Kadarka 2006

Élénk rubin színű, bársonyos, alapvetően könnyed vörösbor. Késői cseresznyére emlékeztető illata nagyon behízelgő.Összetett, jellegzetes kadarka fűszerekkel, pikáns utóízzel. Ez a bor minden olyan jellegzetességét mutatja a szekszárdi kadarkának, amiért ezt a fajtát szeretjük. Kitűnő ételkísérő, igazi hungarikum.

Cabernet Sauvignon 2006

Mély bíbor színű, bársonyos vörösbor. Pincészetünk szigorú hozamkorlátozással termeli a cabernet szőlőt. Ez a 2006-es évjáraton is érezteti hatását. Nagyon kései szüretből származik, magas extrakt tartalommal, és remek tanninokkal rendelkezik. Szánkban cabernet-re jellemző enyhe fűszerpaprika illattal nyit, de utána könnyed erdei szamóca zamatok mutatkoznak, nagyon szép, pikáns lecsengéssel.

Patikárius Cuvée 2005

A pincészet specialitása, hat féle vörösborból házasítottuk. Csak az összetevőit áruljuk el, a kívánt harmonikus házasításhoz szükséges arányokat természetesen nem.
Kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot, kadarka, zweigelt és kékoportó. Telt ízű bor, kellemes savakkal és tanninokkal. A 2005-ös évjárat szintén rendkívül harmonikus, de kicsit fiatalosabb mint a korábbi évjáratok.

Cabernet Sauvignon 2004

A 2004-as Cabernet Sauvignon a nagy 2003-as évjáratú borunkkal is felveszi a versenyt. A termőhely értékét mutatja, hogy ebben az évjáratban is kiváló minőségű szőlőt szüretelhettünk. Az évjárati hatások kiegyenlítésére még szigorúbb terméskorlátozást végeztünk és szőlőt egy hónappal tovább tartottuk a tőkéken. Elegáns, testes vörösbor nagy potenciállal, további palackérleléssel még tovább növekedhet az értéke. Egy gondolattal könnyedebb, gyümölcsösebb mint a 2003-as bátyja, nagyon szépen mutatja a fajtára jellemző jegyeket. A 2008-as brüsszeli „Monde Selection” nemzetközi borversenyen aranyérmet nyert.

Cabernet Sauvignon Barrique 2003

A 2003-as Cabernet Sauvignon Barrique többszörös díjnyertes vörösbor. Többek között a XXIX. Országos Borversenyen és a 2008-as brüsszeli „Monde Selection” nemzetközi borversenyen is aranyérmet nyert. Különleges karakterét a kiváló évjárat, a radikális terméskorlátozás és a speciális talajösszetétel adja. Testes, nagy extrakttartalmú, mégis behízelgően bársonyos vörösbor, a hosszú tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően különleges zamatokkal rendelkezik. Borértők csokoládés, erdei gyümölcsös jegyeket fedeznek fel benne. A barrique érlelés nem tolakodó, inkább csak díszítő jegyeket kölcsönöz a bornak, szépen belesimul a kerek ízvilágba. Ízével nehéz betelni, elmélyült, kitartó kóstolgatásra ösztönöz.

Bikavér 2002

Mély színű és ízű, tartalmas vörösbor. A pincészet saját receptje alapján készül. A pincészet saját receptje alapján készülő, kékfrankos alapú házasítás, merlot, cabernet sauvignon és természetesen a szekszárdi bikavérből kihagyhatatlan kadarka felhasználásával. Érett gyümölcsökre jellemző zamatokkal rendelkezik. Könnyen iható, kerek, harmonikus bor, lágy tanninokkal.

Bikavér 2000

Férfias karakterű, tartalmas vörösbor. Kékfrankos alapú házasítás. Kékfrankos alapú házasítás, kadarka, merlot és cabernet sauvignon adja meg a szekszárdi bikavér jelleget. Óbor jelleggel, mély, érett gyümölcsökre jellemző zamatokkal rendelkezik. Ízvilága akkor mutatkozik meg leginkább, ha kellő ideig szellőztetjük és 16 °C körüli hőmérsékleten fogyasztjuk. Már csak pár palack van készleten.

Bikavér 1995

A pincészet legrégibb bora. Mély színű, testes, száraz óbor. Kékfrankos alapú házasítás. Érett gyümölcsökre jellemző jegyekkel és az óborok jellegzetes ódon zamatával rendelkezik. Már csak pár palack van készleten.

Cuvée Phoenix (Barrique)

Alapfajtái: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékoportó, Merlot. Mélysötét színű, illata szederre, szilvára emlékeztet, kissé füstös áthatással. Szájban lágy, szinte édesbe hajló, gerince hosszan érezhető. Jól harmonizál mutatós tanninjával.

Cabernet Sauvignon

Azon fajták egyike, amelyek otthonra leltek Villányban. Mint a többi finom csersavakkal bíró fajtánk ez is másfél évet érlelődött fahordóban. Mélyvörös színű, határozott fajtajellegű, jellegzetes illatú. Szép, testes, kellemes vörösbor.

Tartalom átvétel