2005

Patikárius Cuvée 2005

A pincészet specialitása, hat féle vörösborból házasítottuk. Csak az összetevőit áruljuk el, a kívánt harmonikus házasításhoz szükséges arányokat természetesen nem.
Kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot, kadarka, zweigelt és kékoportó. Telt ízű bor, kellemes savakkal és tanninokkal. A 2005-ös évjárat szintén rendkívül harmonikus, de kicsit fiatalosabb mint a korábbi évjáratok.

Pinot Noir 2005

Kis terhelésű, késői szüretelésű, kézműves gondossággal, új kishordókban érlelt rendkívül elegáns bor. Illatában és ízében is finom meggy aromái keverednek a cédrussal és a fahéjas fűszerekkel. Fiatal vadhoz és szürkemarhához ajánljuk, de önmagában is különleges élmény.

Cabernet Franc Barrique 2005

Kis terhelésű, késői szüretelésű szőlőből tradicionálisan erjesztett szűretlen bor. Illatában és ízében szépen keretezik a friss szeder, áfonya és egzotikus fűszerek aromáját az új kishordós érlelésből eredő csokoládés-fahéjas illatok és ízek.

Merlot 2005

Rubinvörös színű, málnás-cseresznyés illatú, ízében a meggyre emlékeztető, harmonikus tanninnal rendelkező vörösbor. Marhahúshoz, kacsa- és nyúlpecsenyéhez ajánljuk.

Kadarász 2005

Tartalom átvétel