Vincze Béla

Vincze Béla Pincészete

Vincze Béla többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalat-szerzés után, 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét.
A borászat rendelkezik a modern szőlő-feldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel.
Mindemellett a pincészet nagy hangsúlyt fektet az egri hagyományok követésére, a hosszú és türelmes tölgyfahordós érlelésre.
A magas színvonalú borkészítést már az első, 1994-es évjárat borai is bizonyítják. Vincze Béla Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borait az 1997-es bordeaux-i, "Challenge International du Vin" megmérettetésen a nemzetközi zsűri arany- és bronzérmekkel jutalmazta.
Néhány évvel később a birtok 2000-es Cabernet Franc-ja a szép sikert megismételte (Challenge International du Vin, 2002, aranyérem), és az Országos Borversenyen Champion díjban részesült. Az említett elismerések mellett számos hazai és nemzetközi díj igazolja a borász törekvéseit.2006-ban Párizsban a Vins du Monde nemzetközi borversenyen a 2003-as évjáratú Cabernet Sauvignon Birtokbor nyert ezüstérmet.
Nagy öröm érte a pincészetet a 2006-os Bordeaux-i borvilágversenyen (Challenge Internationale du Vin) ahol 4 bor kapott érmet. Ennyi érmet egyetlen más hazai borászat sem kapott! Egri Bikavér 2003 Arcanum - aranyérem; Egri Cabernet Franc Arcanum - ezüstérem; Egri Cabernet Franc 2002 Birtokbor - bronzérem és Egri Cabernet Sauvignon 2003 Birtokbor - bronzérem.
A Pincészet saját tulajdonában lévő 26 ha-os szőlőterület termését teljes egészében feldolgozza. Ehhez a mennyiséghez, a vele több év óta szerződéses viszonyban álló szőlősgazdáktól még kisebb minőségi tételeket felvásárol.

Útvonaltervező

Ha fel szeretné keresni ezt a borászatot, megtervezheti az útját, a Google Maps™ segítségével.
Csak írja be az alábbi mezőbe az indulás helyét!

Innen:

Példa: 1055 Budapest Kossuth Lajos tér 1 (kevesebb adat is elegendő lehet)

Pincészet borai

Tartalom átvétel