Malatinszky szőlőbirtok

0
Értékelés: Nincs

A 90-es évek elején Malatinszky budapesti sommelier-ként ill. borkereskedőként Európa számos borvidékét bejárta. Különösen a Bordeaux-i vidék gyakorolt rá mély benyomást és arra inspirálta, hogy mielőbb saját bort készítsen. Az 1997-ben megvalósult borászat a pincetechnikai és borászati szempontokat tekintve modernségében elérte korának csúcspontját. Ma, majd 10 év elteltével, már lenyűgöző terveket látunk a szembeötlően bővülő borászat és pincészet épületéről. A 2007-es szüret termése Malatinszky tervei szerint már az új objektumban válik borrá. A borász a Chardonnay kivételével kizárólag a kékszőlőfajtákat, így Pinot Noir, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és - Franc, valamint a Merlot fajtákat részesíti előnyben.
Malatinszky, a karizmatikus szakmaváltó elsősorban nem a tradicionális termelési eljárásokból merít, hanem azokat újragondolja, és szabad utat enged kísérletező kedvének. Az eredmény sok, rendkívül egyedülálló és karakteres bor, hihetetlen precizitással és alapossággal, ahogy azt a Cabernet Franc is bizonyítja.
Annak ellenére, hogy a Malatinszky borok még meglehetősen rövid történelemmel rendelkeznek, Magyarország legelismertebb borai közé sorolhatók.

Térkép: 
Javascript is required to view this map.

Hely

Malatinszky Szőlőbirtok
Villány, 7773
Batthyány u. 27.
Tel: +3620/969-4175
45° 52' 14.2968" N, 18° 27' 6.3504" E

Útvonaltervező

Ha fel szeretné keresni ezt a borászatot, megtervezheti az útját, a Google Maps™ segítségével.
Csak írja be az alábbi mezőbe az indulás helyét!

Innen:

Példa: 1055 Budapest Kossuth Lajos tér 1 (kevesebb adat is elegendő lehet)

Pincészet borai